Profiel

Juli 2012 ben ik, Jessica Scholtes, mijn eigen bedrijf ‘Atelier Beeld en Ruimte’ begonnen. Ik ben voor mezelf begonnen om naast het werk bij architectenbureaus meer tijd te hebben om met fotografie bezig te zijn. Het onderdeel BEELD van de website geeft een impressie van mijn werk als fotograaf. Het onderdeel RUIMTE geeft een impressie van de werkzaamheden die ik als architect heb uitgevoerd.

In 2006 ben ik geslaagd voor mijn studie bouwkunde aan de Universiteit van Delft. Van 2006 tot en met 2012 ben ik werkzaam geweest bij diverse architectenbureaus.  In 2010 ben ik begonnen met de deeltijd vakopleiding fotografie aan de Fotoacademie te Rotterdam.

Mijn interesse voor de fotografie komt deels voort uit mijn vak als architect. Net als in de architectuur zijn conceptontwikkeling, beeldvorming, licht- en kleurgebruik in de fotografie beeldbepalend.

Ik probeer met mijn fotografie mijn eigen werkelijkheid te laten zien, maar altijd met een stevige basis in de realiteit. Wat is echt en wat is geënsceneerd? Een idee geïnspireerd op de realiteit, maar zodanig uitgevoerd dat het er niets mee te maken lijkt te hebben of juist zo uit de realiteit gefotografeerd, maar het lijkt alsof het geënsceneerd is.